Memur-Sen'de yönetim sıkıntısı

Haber Giriş : 16 Nisan 2008 11:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

-Memur-Sen'e bağlı Sağlık-Sen'de Şubat ayında yapılan Genel Kurul'da Sağlık-Sen Genel Başkanlığına seçilen Mahmut Kaçar hakkında ?sendika üyesi? değil iddiası, Genel Kurula hazırlanan Memur-Sen'de sıkıntı yarattı.

- Memur-Sen'e bağlı Sağlık-Sen'de Şubat ayında yapılan Genel Kurul'da Sağlık-Sen Genel Başkanlığına seçilen Mahmut Kaçar hakkında ?sendika üyesi? değil iddiası, Genel Kurula hazırlanan Memur-Sen'de sıkıntı yarattı.

Sağlık-Sen eski Genel Sekreteri ve Memur-Sen delegesi Hüsnü Kaymaz, Sağlık-Sen Genel Başkanı Kaçar'ın sendikaya üye olmadığı gerekçesiyle açtığı dava sonuçlandı. Ankara 10. İş Mahkemesi dava sonucunda, Sağlık-Sen'in 2-3 Şubat'ta yapılan olağan Genel Kongresi'nin tüm sonuçları ile yok sayılması ve yönetim kurulu üyelerinin işten el çektirilmesi talepleri reddedildi. Ancak, Başkan Kaçar'ın 26-27 Nisan'da yapılacak Memur-Sen Genel Kurul seçimlerine delege olarak katılması, oy kullanması ve Yönetim Kurulu'na aday olması, doğması muhtemel zararların önlenmesi amacıyla tedbir yoluyla durduruldu.

Sağlık-Sen Genel Başkanı Kaçar, ANKA'ya yaptığıı açıklamada, ?2003'te düşen sendika üyeliğini yenilemediği ve bu nedenle şu anda sendika üyesi olmadığı? yönündeki iddialara tepki gösterdi. Kaçar, 6 yıldır sendika başkan yardımcılığı görevini yürüttüğünü belirterek, ?Başkanlığa aday olduktan sonra mı üyeliğim söz konusu oldu. Bu iddialar ile gerek Çankaya İlçe Seçim Kurulu'na gerekse Yüksek Seçim Kurulu'na yapılan başvurular reddedildi? dedi.

İş Mahkemesi'nce 26-27 Nisan tarihlerinde yapılacak olan Memur-Sen Genel Kurulu'nda yönetime aday olamayacağına ilişkin kararı değerlendiren Kaçar, ?Bizden gerekli evraklar talep edildi. Biz de bu evraklarımızı tamamlayıp bu hafta içinde itiraz edeceğiz. Ardından Memur-Sen'in genel merkez yönetimine aday olacağım? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber